Fem tegn du trenger en ny seng

Fem tegn på at du trenger
en ny seng


Føler du deg støl i ryggen når du våkner? Har du problemer med å finne riktig sovestilling? Her er fem tegn på at du trenger en ny seng.

1: Føler du deg ikke uthvilt når du våkner?

Når vi har sovnet går vi raskt ned i dyp søvn. Jo lenger kroppen kan ligge i ro i starten av natten, jo lenger kan vi sove i den første og viktigste dype søvnen. Derfor er det viktig å ha en seng som passer til deg.

2: Er du stiv og har vondt i ryggen om morgenen? 

Å våkne opp sliten, stiv og sår er vanlig. Når sengen ikke passer deg og din liggestilling, får ikke musklene mulighet til å slappe av på samme måte. Er smerten høyt opp i ryggen, kan det være fordi sengen er for fast. Har du vondt i korsryggen, er sengen trolig for myk.

3: Våkner du ofte?

Hvis du har en seng som er for myk eller for hard, må du endre sovestilling ofte. En kropp som ikke har det behagelig, vekker seg selv. Velger du en Wonderlandseng med justerbar hoftesone, får du en seng der du alltid kan tilpasse sengens fasthet slik at du får den beste sovestillingen og avslapningen.

4: Prioriterer du et sunt sovemiljø?

Nyvasket sengetøy er en herlig følelse. Med en Wonderlandseng, får du vaskbart tekstil på hele sengen - ikke bare på overmadrassen. Vaskbart tekstil gir sengen lenger holdbarhet og du får et rent og sunt sovemiljø i mange år.

5: Er det en "dump" i sengen?

Hver natt blir sengens materialer eksponert for trykk, fukt og varmeforendringer. Hoftesonen er ekstra utsatt og her kan det over tid skapes en "dump". Velger du en seng med høy kvalitet og med vendbare madrasser, kan du unngå "dump" på din neste seng. Når du vender madrassen, får stopningen på den ene siden hvile og kan hente seg inn igjen. Det forlenger sengens levetid og gir samme komfort år etter år.

Bilde: Rannveig Aamodt, søvnambassadør for Wonderland.
Fotograf: Nathan Welton.