Plastlist i reiskulert plast

Vi bytter ut 23 tonn plast/år med resirkulert plast


Våre bunnrammer med justerbar hoftesone oppdateres nå med ny funksjon, materialvalg og utseende. Et tiltak som gir enda bedre komfort samtidig som vi reduserer materialforbruk og bytter ut plasten med resirkulert plast.

Vi søker stadig nye forbedringer for at du skal sove godt. Sammen med våre lokale leverandører Plasto og Måndalen trevare, har vi utviklet vår bunnramme videre for å gi enda bedre komfort samtidig som vi reduserer vårt miljøavtrykk.

Plastlist med flere funksjoner

De fjærende trespilene i våre bunnrammer holdes på plass med hjelp av en plastlist langs trerammen. Plastlisten flyttes nå lengst opp på trerammen hvilket forbedrer både funksjon, utseende og komfort. Trespilene plasseres lenger opp i sengen hvilket gjør at spilene får en mer optimal buete form og gir sengen enda bedre komfort.

MILJØTILTAK

VI BYTTER UT:
23 tonn plast/år
med resirkulert plast

VI FJERNER:
4,2 mill. stifter/år
120.000 m borrelås/år

Vi endrer samtidig funksjonen for hvordan madrassene holdes på plass. Borrelås som var stiftet fast på trerammen er nå erstattet med pigger på plastlisten. Det gjør at madrassen ligger enda stabilere på bunnrammen og vi unngår stifting av både plastlist og borrelås.

Resirkulert plast fra havindustri

Både plastlisten og skyverne til vår justerbare hoftesone lages nå i resirkulert plast der mesteparten kommer fra grønne garn og tau. Derav den grønne fargen.

Spilerammen oppdateres og borrelås fjernes

Vi fjerner borrelåsen som var stiftet fast på trerammen

Pigger på plastlisten holder nå madrassen på plass.
Listen monteres uten stifter inn i et spor i rammen.