Beds of Norway


Om Wonderland


Wonderland produserer senger i norsk kvalitet, i Åndalsnes i Romsdalen. Vi fokuserer på å forstå menneskets behov for god søvn og hva kroppen trenger for å kunne restituere godt. Wonderland ønsker å bidra til at verden sover bedre. Vår jobb er å lage de beste sengene.

 
Wonderland beds - Ambassador of Sleep
 
Wonderland beds - Made in Norway
 
Wonderland beds beds - 25 års garanti
 
Wonderland beds - Miljøsertifisert
 
 

Kortreist produksjon

Vi er stolte av å ha produksjonsanlegget vårt på Åndalsnes i Romsdalen – midt i en vill og vakker natur som gir oss masse inspirasjon. Her har Wonderland laget senger siden 1969. Med et tett samarbeid med et flertall lokale underleverandører, sikrer vi en effektiv og kortreist produksjon. 

Material- og miljøbevisst

I Wonderland arbeider vi systematisk med å redusere vårt fotavtrykk overfor natur og miljø. Vi vil bidra til å lage bærekraftige produkter med trygge materialer som gir et sunt og godt sovemiljø.

Mer informasjon:
Miljø og bærekraft

Forretnings­områder

 • Wonderland - Butikker og forhandlere

  Butikker og forhandlere

  Som en av Skandinavias ledende produsenter av senger og madrasser, har Wonderland avtale med forhandlere og butikker i hele Norden samt i flere europeiske land. I butikkene kan du prøve og få rådgivning om Wonderlands ulike kolleksjoner.

 • Wonderland beds på hotell

  Hotell

  Våre kunder velger i stadig større grad senger av høy kvalitet til sine hjem, og hotellene merker trenden. Derfor tilbyr vi nå også enkelte av våre sengemodeller til hotell, med samme unike egenskaper, kvalitet og design.

 • Wonderland beds - Offshore og marine sektor

  Offshore og marine sektor

  Behovet for kvalitetsmadrasser har økt i offshore- og marinesektoren. Vi tror det er fordi det brukes høykvalitets senger hjemme, og at god søvn har blitt nødvendig i dagens krevende arbeidsmiljø. Hvis dine ansatte sover godt, våkner de opp avslappet og uthvilte, noe som er avgjørende for å fokusere og jobbe effektivt.

1969 - 1971

Begynnelsen – en sval og tørr skumplastmadrass

Wonderland ble grunnlagt i 1969 på Åndalsnes i Norge, under navnet Westnofa. Vi produserte ganske enkelt skumplast for møbelindustrien. Interessen for kundeopplevelsen ble vekket av engasjerte medarbeidere, allerede fra starten. Derfor laget vi vår første skumplastmadrass, Welun 007, i 1971. Den var konstruert på en måte som ga maksimal luftgjennomstrømning. Det motvirket den tette, fuktige og varme følelsen som var vanlig ved bruk av datidens madrasser.

1975 - 1977

Odd Slettaøyen forandrer søvnen for alltid

Wonderlands ansatte nummer to, Odd Slettaøyen, var en svært engasjert gründer. Det kom frem i 1975, da han kom tilbake til Åndalsnes fra en messe, med ideen om å produsere en spesiell type fjærmadrass. Teknisk sett betydde det at spiralfjærene ble støpt i selve skumplastlagene, noe som Westnofa også fikk europeisk patent på. Odd gjennomførte sin madrassvisjon til tross for minst ett negativt svar Westnofas eiere. Så takket være Odds besluttsomhet ble Welun 008, bedriftens første fjærmadrass, født i 1977. Med denne madrassen ble den grunnleggende teknologien som brukes i dag, skapt.

1983

Gjennombrudd med
fokus på fjærer

Vi lærte mye om betydningen av komfort for en god natts søvn i årene som fulgte etter vår første fjærmadrass. Derfor lanserte vi vår andre fjærmadrass, W 1001, i 1983. Spiralfjærene var grunnlaget for dagens pocketfjæring, og madrassen ble en suksess. Dette var den første madrassen på det norske markedet som ble solgt med en overmadrass, og den ble oppfattet som frisk og moderne.

1988

Wonderland sier nei til vannsenger og ja til Odd

Mot slutten av 80-tallet var det vannsenger som var siste skrik på markedet. Kall oss gjerne etterpåkloke, men vi er stolte av at Wonderland valgte å ikke hoppe på denne trenden. Derimot kom Odd nok en gang hjem til Åndalsnes fra en messe, nå med ideen om å lage en kontinentalseng (seng i tre deler med fjærbunn, fjærmadrass og overmadrass). I 1988 ble Wonderland 3000 presentert – den første norske kontinentalsengen. Selvfølgelig hengte vi oss på den romantiske markedsføringstrenden.

1990 - 2000

Eksport og god garanti

Madrasskolleksjonen etablerte seg på kort tid som den mest solgte, i madrassmarkedet i Norge. I 1996 var vi klar for å ta steget utenlands. Vi etablerte eget salgskontor i Sverige og fabrikkledelsen hadde store forventninger til utenlandssatsingen. I 1997 var bedriften for første gang representert på Københavnmessen. Der var det særlig bedriftens flaggskip, den elektrisk justerbare sengen Activ, som kom i fokus.

I løpet av 90-tallet ble pocketfjæringen vår ytterlige forbedret. Vi introduserte livstidsgaranti på fjæringen, og 5 års reklamasjonsrett på hele sengen. Vi begynte også å sette sterkere fokus på helse, og fikk Øko-Tex Standard 100 på alle sengene våre. Dette la grunnlaget for at vi i dag har senger som er trygge for deg og for miljøet.

1990 - 2000

Vendbar madrass og vaskbart trekk

I løpet av 90-tallet ble det fokusert mye på vendbar madrasser og vaskbar tekstil. Wonderland var den første madrassprodusenten som hadde avtakbart trekk på sine senger (patentert). Tekstilene ble vaskbare ved 60 grader.

2000

Personlig tilpasning

På begynnelsen av 2000-tallet fortsatte vi å fokusere på kundene våre. Regulerbare senger ble ett voksende marked for oss i denne perioden, og nye, smartere løsninger kom på markedet. Samtidig jobbet vi videre med ulike prosjekter og løsninger for eksisterende kolleksjon, noe som resulterte i flere nyvinninger.

2010

Justerbar bunn

Våren 2010 lanserte vi vår nye justerbare bunn. Kravet til en komfortabel seng blir større og større for mange av oss. Når vi skal kjøpe en ny seng er du på leting etter en seng som gir høy komfort og er tilpasset akkurat ditt behov.

2011

Gavl, oppbevaring og ben - alt i ett

I 2011 lanserte vi konseptet L1; ett helt nytt konsept som gir sengen en elegant design og funksjon. Gavl, oppbevaringsboks og ben er kledd i samme tekstil som sengen. Du får et helhetlig design på soverommet, samtidig som du kan nyte Wonderlands berømte komfort og egenskaper som garanterer deg god søvn i mange år.

2012

Unike egenskaper

Vårt fokus på kundene våre, har ført til vårt nåværende motto: unique people - unique beds. Derfor har vi tatt frem fem unike egenskaper som går igjen i sortimentet vårt: justerbar hoftesone, skuldersone, kantstabilitet, vaskbarhet og vendbarhet.

2015

Wonderland Adaptive

Vi introduserer Wonderland Adaptive - en ny ide for god søvn. Lett å tilpasse. Lett å justere. Helt spesielt til deg. Med Wonderland Adaptive kan du flytte rundt på 3 fjærkassetter, myk, medium og fast. På denne enkle måten kan du selv velge den fasthet du vil ha under hoften og skulderen.

2015

Dress up your bed

Med vår nye kolleksjon kan du style og designe ditt eget Wonderland. Velg mellom en lang rekke tekstiler og bli inspirert av våre stilretninger: New Nordic, Cozy Modern, Contemporary Classic, Raw de Luxe.

2019

Resirkulerbart tekstil

Wonderland RECYCLABLE er et tekstil som lages av restprodukter. Upcycling sparer miljøet for bruk av nye ressurser ved å gjenbruke restmaterialer på nye måter. Et resirkulerbart tekstil, er et viktig steg i vårt arbeid med å bidra til bærekraftig utvikling.