Bære - produkter fra Astero. Laget av resttekstiler fra Wonderland

Fra restmaterial til kvalitetsprodukt


Den nye merkevaren «Bære» byr på produkter laget på overskuddsmateriale
fra industri. Blant annet restestoff fra Wonderland.

– «Bære» er et unikt merke med merverdi. Hvert produkt er resultat av mestring, arbeidsglede og innsats fra våre ansatte. Vi er stolt av å tilby håndlagde kvalitetsprodukter og den naturlige variasjonen som gjør hvert enkelt produkt unikt, forteller Marianne Lystgård i Astero.

Det er Astero, en arbeids- og inkluderingsbedrift på Åndalsnes, som eier merkevaren. Produktene er et resultat av tett samarbeid med Wonderland.

En god match

Samarbeidet med Astero er et av flere tiltak som Wonderland jobber med for å redusere resttekstil.

– Samarbeidet med Astero startet da vi i sommer så på ulike idéer til å utnytte resttekstilene våre. Etter en workshop på systua til Astero, skjønte vi at «Bære» og WondRest var en veldig god match, og vi ble enige om å teste produktene og lansere merkevaren på søvnkonferansen vår, forteller Lena Skjelbostad, prosjektleder i Wonderland.

Med resttekstil fra Wonderland, skinnrester fra Stordal Møbler, ullrester fra Gudbrandsdal Ullvare og tekstil fra Ricco Vero, har Astero laget toalettmapper og pc-vesker med høy kvalitet.

Marianne Lystgård i Astero

Eksempel på produkter fra "Bære"

Nytt liv

– Vi bruker restmateriale fra annen industri der alternativet er at det blir avfall. Vi velger materialer som tåler bruk, har lang levetid, kan repareres og være et bærekraftig alternativ til engangsprodukter. Vi ønsker å gi eksisterende produkt nytt liv med redesign og materialutnyttelse, forteller Marianne.

– Dette er sosialt bærekraft i kraft av å gi mennesker mestring, tilhørighet og arbeidsglede. «Bære» ivaretar på den måten både mennesker og natur ved å tilby meningsfylte oppgaver og ta bærekraftige materialvalg.

Resttektilene Astero syr nye produkter av er avkapp som blir til overs på tekstilrullene i produksjonen i Wonderland. Det kan også være ruller av tekstilprøver eller utgått tekstil. Dette kan bli til større produkter som for eksempel hundesenger. Tekstilrestene ville ellers gått til forbrenning som blir til ny energi.

– Wonderland har stor tro på ”Bære” konseptet og de fine produktene og håper de vil lykkes med sin videre lansering og event nettbutikk. VI ser frem til videre samarbeid med Astero. sier Lena Skjelbostad.