God søvn

– Her finner jeg roen og kan slappe av


– Jeg reiser ofte og har mye klatre- og treningsutstyr som blir stående på soverommet. Mitt drømmesoverom er lyst og minimalistisk, med stor takhøyde og smart oppbevaring. Det er her jeg kan finne roen og få den avslapning jeg trenger etter en lang reise eller en hard treningsøkt. 

Rannveig Aamodt er profesjonell klatrer og søvnambassadør for Wonderland. Hun er oppvokst i Romsdalen og er nå bosatt i USA der hun også jobber som fotograf.

– Når jeg var yngre, var jeg av de som fungerte forholdsvis godt med lite søvn, og dyrket derfor troen på at det var kult å sove lite. Nå som jeg lever av å prestere på mitt ytterste, ser jeg hvor viktig det er med restitusjon og god søvn, sier Rannveig.

Sengens betydning for søvnkvaliteten

– I mange år trodde jeg det var klatringen som gjorde at jeg ble urolig og nummen i armene gjennom natten. Nå har jeg erfart at både seng og pute har mye å si for sirkulasjon og belastning på skuldrene. Som søvnambassadør for Wonderland, er jeg mer bevisst på hvilken seng og pute som passer meg. Nå kan jeg sove hele natten igjennom, uten å måtte snu meg gjentatte ganger. Dette har gitt meg bedre søvnkvalitet, sier Rannveig.

Restituere for å prestere

– God restitusjon er ekstra viktig når jeg trener. Etter en lang og aktiv dag er det perfekt å få roe ned med å ha bena litt høyere. Det øker blodsirkulasjonen og kroppen restituerer raskere. Det er dessuten ekstra luksus å kunne justere høyden på sengens rygg når jeg vil slappe av med et par episoder av favorittserien min, sier Rannveig.

Rannveig Aamodt
Rannveig Aamodt:
– Mine beste søvnråd er å sørge for at sengen og puten passer deg. Roe ned før du skal sove og legg fra deg mobilen. Foto: Terje Aamodt.
 
Wonderland Ambassador of Sleep. Made in Norway since 1969.