5 enkle grep
for bedre søvn
Nok søvn er helt nødvendig for å føle seg uthvilt. Søvn påvirker hele kroppen vår og kan ofte gå ut over humør, årvåkenhet og konsentrasjon.
Ifølge den landsdekkende undersøkelsen «Slik sover Norge» utført av Kantar på oppdrag for Wonderland, kommer det frem at hele 4 av 10 føler seg for lite uthvilt og er misfornøyd med egen søvn. Her er noen enkle tips som kan forbedre søvnkvaliteten din.
1: Velg seng etter din
sovestilling
Å velge riktig seng etter hvordan du sover er avgjørende for best mulig søvnkvalitet og komfort.
Soveundersøkelser viser at det er aller vanligst at sove på siden. Derfor har Wonderland gjennom mange år satt et ekstra stort fokus på hvordan sengens skal utformes for å gi deg den beste søvnkvaliteten. Skuldersonen skal være myk for å hjelpe skuldra og komme godt ned i sengen. Hoftesonen skal være fastere for å støtte opp det tyngre hoftepartiet.
Slik blir søvnkvaliteten bedre
Når vi sovner går vi raskt ned i den dype søvnen. Hvis sengen passer deg og din liggestilling, kan du ligge lenger i ro i denne dype og viktige søvnen. Musklene dine slapper bedre av, søvnkvaliteten blir bedre og du vil føle deg mer uthvilt når du våkner.
Er sengen for myk synker hoften for langt ned.
Når hoften får riktig støtte og ryggsøylen er rett
får du bedre søvnkvalitet.
Visste du at..
.. du kan justere fastheten på en Wonderland-seng. Slik fungerer den justerbare hoftesonen:
2: Få bedre søvn ved å
optimalisere soverommet ditt
Hva er viktig for at du skal sove best mulig? Bør det være kaldt eller varmt, bekmørkt eller litt nattlys, tynn eller tykk dyne, mange puter, eller holder det kanskje med en?
Den generelle er at soverommet skal være rolig, mørkt og passe temperert. Bruk litt tid, test deg frem og finn ut hva som fungerer best for deg.
Høy eller lav pute
Har du en god pute som gir nakken og ryggen god avslapning? Nakkens posisjon påvirker også hvor godt du sover. Prøv ulike høyder på puten for å finne den som passer best til deg og din liggestilling.
4: Slapp av og
finn roen
Det kan være vanskelig å sovne hvis kroppen eller hjernen er i høygir. Prøv å etablere deg en rutine med avslappende aktiviteter i tiden før leggetid.
Det kan for eksempel være å ta en varm dusj, lese en bok, skrive ned tanker, lytte på musikk eller drikke noe godt og varmt.
Å følge med på sosiale media eller mail rett før sengetid kan gjøre det vanskeligere å sovne. Et godt tips er å roe ned 1 time før du skal sove slik at kroppen begynner å slappe av.