Archive for april 2024

tester

Visste du at 7 av 10 foretrekker å sove på siden? Å velge riktig seng etter hvordan du sover er avgjørende for best mulig søvnkvalitet og komfort. Her får du tipsene du trenger for å investere i riktig seng og madrass for dine behov, komfort – og ikke minst – sovestilling!

Sover du på siden, ryggen eller magen? I 2022 utførte Kantar, på oppdrag for Wonderland, en landsdekkende undersøkelse; «Slik sover Norge». Her blir vi enda bedre kjent med nordmenns søvnvaner og utfordringer. Ifølge undersøkelsen har hele 96% samme sovestilling hver eneste natt. Og kanskje enda mer oppsiktsvekkende er at så mange som 73% av oss foretrekker å sove på siden.

Å ligge komfortabelt gjennom natten er essensielt for en god natts søvn. Men de færreste som sover på siden vet kanskje ikke hva som er viktig å tenke på når man skal investere i en ny seng og madrass.

Du finner hele utvalget med kvalitetssenger her.

Er du en av 7 av 10 som foretrekker å sove på siden?

Dette er viktig å tenke på når du sover på siden

Wonderlands senger leveres i to eller tre ulike fastheter – slik at både du og din partner får riktig fasthet. Er du en av dem som aller helst sover på siden, er det noen ting som er viktig å tenke på.

1: RYGGSØYLEN

Sover du på siden er det viktig at ryggsøylen er så rett som mulig for en komfortabel og god natts søvn. Det er også viktig for å unngå smerter i ryggen.

2: SKULDRA

Sengens skuldersone skal være myk for å hjelpe det lettere skulderpartiet og komme godt ned i sengen. Dette gir bedre avlastning og bedre posisjon for både nakke og rygg. At sengen har en god og myk skuldersone er spesielt viktig for deg som tidligere har kjent på rygg- eller skulderplager.

3: HOFTENE

Hoftepartiet er den tyngste delen av kroppen og trenger en fastere hoftesone for å ikke synke for langt ned i madrassen. Når hoften får riktig støtte kan ryggsøylen bli rett og du får bedre avslapning og søvnkvalitet. Har du en seng med Wonderlands justerbare hoftesone kan du dessuten justere sengens fasthet etter hvor mye støtte du vil at sengen skal gi under hoften.

Sjekk dette for å finne riktig seng:

Sustainable sleeping® – Norskprodusert sovekomfort som varer