Archive for august 2022

Senger bygd med håndverk og presisjon

Fra vår base i Romsdalen og tindehovedstaden Åndalsnes har Wonderland i over 50 år utviklet norske senger som skal gi de beste forutsetningene for god søvn. Helt siden oppstarten i 1969 har vi laget senger med lang holdbarhet.

Wonderlands fabrikk er en av verdens mest moderne sengefabrikker med en robotlinje som sørger for raskere og sikrere produksjon av høykvalitetsinnlegg til våre senger. De robotstyrte maskinene gjør produksjonen mer effektiv, men ingen ansatte har blitt sagt opp av den grunn.

Teknologi møter håndverk

Det er nettopp kombinasjonen av håndverk, tradisjoner og moderne teknologi som gir en ressurseffektiv produksjon der hver minste detalj er avgjørende for å gi den beste søvnkvaliteten. Dyktige medarbeidere med god kompetanse resulterer i at vi leverer produkter i høy kvalitet.

Når du går inn i den moderne produksjonen vår med alle de moderne robotene, er likevel det første som møter deg mennesker. I produksjonssalen vår kan du treffe noen av våre 55 produksjonsansatte som alle legger sin stolthet i detaljene i hver lille del av produksjonen av sengene våre.

Vi har 26 symaskiner, seks tekstilmaskiner og tre pakkemaskiner som alle er bemannet med dyktige folk. De fleste har jobbet her over mange år og har lang erfaring, og sammen med våre nyansatte utgjør de et svært kompetent og dyktig team som alle jobber mot samme mål; å lage de beste sengene for kundene våre.

– Jeg aner ikke hvor mange gavler jeg har klipt til gjennom årene, men det er mange, forteller Hildegunn Wold, som har vært ansatt i Wonderland siden 1997.

Tilpasses for hånd

Hver eneste gavl som vi produserer her på Åndalsnes blir klipt og tilpasset for hånd og Hildegunn kan fortelle at noen ganger er det mulig å skjære til flere gavler samtidig, men at de ulike tekstilene har forskjellige mål på grunn av at det er variabelt hvor tøybar de er, så flesteparten blir klipt og tilpasset en og en.

I 2017 gikk vi over til ordrestyrt produksjon som fører til at vi klarer å ha en leveringstid på 1-3 uker, noe som er godt gjort med vår brede kolleksjon. Med det tiltaket har vi greid å halvere lagerførte varer fra 2017 til nå.

 

Bli med inn i fabrikken vår: 

I produksjonssalen blir det sydd mange trekk i løpet av et år.

Her trekkes det på overmadrasstrekk utenpå innlegg som sendes gjennom en av våre pakkemaskiner.