Archive for desember 2023

Resttekstiler fra Wonderland får ny verdi

Det er veldig inspirerende å se at Wonderlands avkapp kan bli til fine kvalitetsprodukter. Selv små biter kan brukes til små clutch, mens større deler blir til PC-mapper, toalettmapper, vesker og puter, sier Lena Skjelbostad, prosjektleder i Wonderland.

Wonderland har så langt to samarbeidspartnere, som har produsert produkter som nå har kommet for salg ut i markedet. Det er også en tredje partner som bruker restmateriell til polstring i barnemøbler. Produktene finnes blant annet i butikken Inkvart på Åndalsnes og på ombrukssenteret Omigjen i Asker.

Merkevaren Bære

Produktene som er sydd av Astero på Åndalsnes bærer merkenavnet Bære.

Bære er et unikt merke med merverdi. Hvert produkt er resultat av mestring, arbeidsglede og innsats fra våre ansatte. Vi er stolt av å tilby håndlagde kvalitetsprodukter og den naturlige variasjonen som gjør hvert enkelt produkt unikt, forteller Marianne Lystgård i Astero.

Det er Astero, en arbeids- og inkluderingsbedrift på Åndalsnes, som eier merkevaren. Produktene er et resultat av tett samarbeid med Wonderland.

– Dette er sosialt bærekraft i kraft av å gi mennesker mestring, tilhørighet og arbeidsglede. «Bære» ivaretar på den måten både mennesker og natur ved å tilby meningsfylte oppgaver og ta bærekraftige materialvalg» sier Marianne Lysgård fra Astero.

Produkter med en unik historie

Wonderland er også veldig stolte over å få til et samarbeid med gründerbedriften Repasdo som har introdusert et helt nytt økosystem der resttekstiler fra industrien blir brukt til mote- og interiørprodukter. Her er også de kreative damene i Sisters in Business partner.

– Vi er så stolte av vår tekstilfabrikk i ombruksenteret Omigjen i Asker. Vi er 10 mennesker som jobber fulltid og 7 av oss er innvandrerkvinner som syr alle de lekre produktene våre med presisjon og stolthet. Dette har blitt til fine produkter med en helt unik historie, forteller Marianne Hildeng Vigneau i Sisters in Business.

 

Mer informasjon:

Astero
Sisters in Business
Omigjen
Repasdo

Marianne Lystgård
i i Astero

Produkter fra Sisters in Business
Foto: Studio Dreyer Hensley

Søvn+bærekraft= Sustainable sleeping®

Med SUSTAINABLE SLEEPING® (bærekraftig søvn) vil vi kombinere vår kunnskap om søvn og bærekraft for å sette fokus på søvnens betydning og hvordan vi sammen kan bidra til et bærekraftig samfunn.

Kunnskap om søvn

SØVN
Siden 1969 har vi vært lidenskapelig opptatt av søvn og hva kroppen trenger for å sove godt. I vår toppmoderne fabrikk på Åndalsnes satser vi på forskningsbasert kunnskap for å lage de beste sengene for god søvn og restitusjon.

Les mer

Kunnskap om miljø og bærekraft

BÆREKRAFT
For å ta de rette valgene for fremtiden har vi gjennomført et treårig forskningsprosjekt for å halvere sengens miljøavtrykk. Vi jobber nå for å implementere den nye kunnskapen i hele vår produksjon.

Les mer

Pionerer som leder vei

Midt mellom noen av klodens mest taggete og ruglete fjelltopper startet drømmen om å bidra til noe stort. Vi vil bidra til at verden sover bedre og satser på forskningsbasert produktutvikling for å gi deg sovekomfort i verdensklasse.

Miljøprosjekt
Nå strekker vi oss enda lenger. Gjennom det største miljøprosjektet i norsk møbelhistorie har vi utviklet ny kunnskap som vil halvere sengens miljøavtrykk.

Våre valg betyr noe
Men for oss betyr bærekraft og søvn så mye mer enn en miljøvennlig seng. Det handler om hvordan vi kan bidra positivt og sette fokus på at våre valg i hverdagen faktisk betyr noe.

Fordi vi bryr oss.
Om deg. Om søvnen din.
Om jorda vår.

Pionerer som leder vei
Foto: Terje Aamodt

Sovekomfort som varer

Å utvikle produkter med lang levetid er en av de viktigste bærekraftsprinsippene.
Det bidrar til å redusere miljøavtrykket og gir kvalitet og komfort som varer.

For å gi samme gode sovekomfort over lang tid viser våre tester at det er materialenes evne til å gi god trykkavlastning, fukttransport og ventilasjon som er de viktigste materialegenskapene.

I tillegg må materialene tåle kontinuerlige varmeforandringer for at sengen skal gi samme gode komfort i mange år.

Dette mener våre kunder

I Wonderlands store kundeundersøkelse fra 2022/2023* med over 3000 deltakere, ser vi at våre kunder setter lang levetid og vaskbart tekstil som de viktigste egenskapene når det gjelder bærekraft og seng.

Wondelrand kundeundersøkelse