Archive for juli 2018

– Søvn gir oss økt tålmodighet og større overskudd

God søvn gjør det enklere å prestere bedre, lettere å huske og enklere å lære nye ting. Vi får et sterkere immunforsvar og kroppen restituerer bedre. Det blir enklere å finne løsninger på hverdagens problemer, ta raskere beslutninger og føle mindre uro og stress.

Hva skjer når vi sover?

En god natts søvn gjør at kroppen din kan restitueres. Musklene kan slappe av og hjernen kobler av. Du blir uthvilt og kroppen gjør seg klar til en ny dag. Nyere hjerneforskning tyder også på at søvn fungerer som en vaskemaskin for hjernen. Når vi sover kan hjernen skylle ut stoff og avfall som har bygget seg opp i løpet av dagen.

Hvor mye søvn trenger vi?

Søvn er individuelt. Noen klarer seg med et mindre antall timer, mens andre må sove mer for å fungere godt. Den generelle anbefalingen for voksne er 7 til 9 timer og for ungdom 8 til 10 timer.

Samarbeid med søvnforskere 

For å forstå hvorfor søvnen er så viktig for oss, har Wonderland i mange år samarbeidet med våre fremste søvnforskere. Vi vil at verden skal sove bedre. Derfor vil vi lage de beste sengene.

Emelie Forsberg
– Å få nok søvn er viktig for å kunne prestere godt, ikke bare innen idretten. Det gjelder også ellers i hverdagen, enten det er på jobb eller skole.

Emelie Forsberg
Profesjonell fjelløper, bosatt i Romsdalen og Wonderlands søvnambassadør
Wonderland Ambassador of Sleep. Made in Norway since 1969.